torstai 6. toukokuuta 2021KEITTIÖ 2                                                                                                                                                   


Vaikka tämä vuokrakerrostalo on tosi vanha, on tässä vaaleat ja siistit asunnot.
Ja vuokranantajan kanssa pystyy hyvin sopia asioita. Niinkuin keittiössäkin sen, että tuon 
takaseinän sai tapetoida, kun itse osti tapetin ja teki työn. Äiti oli siitä niin onnellinen.Tuon pyyheliinatelineen äiti teki viimetalvena alakoululla pidettävässä käsityöpajassa.

Sitä pidetään kerran viikossa. Äiti sanoi isälle, että sen voi laittaa palkinnoksi pidetttäviin arpajaisiin.

Mutta isä sanoi heti että ei laiteta arpajaisiin, vaan meidän keittiön seinälle.
Nyt on isälläkin vapaapäivä. Siksi äiti kattaa Pihlan kanssa oikein kunnon välipalapöydän. 

Myös tämän perheen äiti tykkää sellaisesta keittiöstä missä on paljon tavaraa.

Mutta myös hän tykkää, että kaikki on järjestyksessä ja siististi.
Tässä keittiössä on vähän luksustakin, tässä on pieni tiskikone. 

Äiti on laittanut alaritilän täyteen lautasia ja yläritilälle voi laittaa kuppeja ja laseja.
Keittiössä on myös puuhella, joka on käyttökuntoinen.

Aika paljon äiti sitä talvisin käyttääkin.

Vielä kun olisi huuva päällä. No eihän se voi olla kun siinä on kattilateline, nauraa isä omille  jutuilleen.
Kaikissa keittiöissä missä on jääkaappi niin päin, että siitä voi ottaa kuvan.

Olen laittanut sen täyteen ruokaa ja kuvannut.
Tässä näkyy hyvin tuo kattilateline. Se on äidin mielestä hyvä, kun siihen voi laittaa kattilat, kasarit 

ja paistinpannut kuivumaan. Koska keittiö on kuitenkin aika pienenpuoleinen.

Perheen isompi tyttö tykkää paljon keittiöhommista. Ja äiti mielellään ottaa mukaan avuksi ja mielellään opettaa miten mikäkin asia tehdään. Se on äidin ja tyttären yhteistäkin aikaa. Ja jos niin pitkälle ajattelee, niin kun tytär muuttaa pois kotoa, niin osaa sitten tehdäkkin jotain, eikä kaikkia tarvitse oppia kantapään kautta.                                                                                                        Tuolla tiskikoneen yläpuolella olevalla pöydällä                                                                                            on tuollainen iso pahvitaulu, johon on kirjoitettu piparkakkujen ohje.

Sen on äiti saanut ystävältään yhtenä jouluna lahjaksi. Se on äidille tärkeä ja äiti haluaa että se on aina esillä.
Tästä näkee hyvin että äiti tykkää muumi astioita ja kauniista astioista yleensäkkin.

Olisi ollut hyvä jos molemmat hyllyt olisi olleet tuollaisia avohyllyjä. Mutta voihan nuo kaapin ovetkin pitää auki, niin astiat näkyy hyvin.
Monesti kun isompi tyttö on auttamassa äitiä. He tykkäävät myös kattaa nätisti. Tänään on kelta/sininen kattaus, on keltaisia kukkia ,lautasia ja hedelmiä. 

Äiti on tehnyt tuon valkoisen liinan pöydälle ja tyttö on tehnyt siniset tabletit koulussa. Isä on joskus ostanut nuo sini/valkoiset rihkama -astiat ,jotka on nyt pöydällä. Mutta ne on äidille tärkeät ja niillä on nyt katettu pöytä.
Äidin sisko sai vauvan vähän ennemmin kuin perheen äiti. Pikku mies on nyt hoidossa, että äidin sisko pääsi vaateostoksille. Pojat ovat niin saman näköisiäkin. Pojat ovat myös tosi kilttejä. Äidistä tuntuu ihan hassulta kun heidän poika makoilee lattialla ja viihtyy siellä ihan itsekseen. Tytöillä kun oli molemmilla koliikki ja he itkivät n. puoli vuotiaaksi.
Tämä matto jota näkyy vähän tässä kuvassa perheen äiti on tehnyt koululla pidettävässä käsityöillassa. Koululla on myös käsityö luokassa kangaspuut. Niissä vuorotellen tekee jotakin joku oppilas tai käsityö kurssilainen.
Tämä kylä on pieni. Kaikki tuntevat toisensa. Ja yhteisiä harrastus juttuja on paljon.
Ja kirkonkylälle ei ole kuin 3 kilometriä ja sinne eri harrastus piireihin alakoululaisetkin polkaisee pyörällä, kun siellä käyvät koulussakin. Harrastukset on pyritty järjestämään niin, että koululaiset voi jäädä sinne suoraan koulusta. Tai sitten jos harrastus on myöhemmin illalla, niin kimppakyyti ringit pyörii.
Kylällä on pieni ruokakauppa. Kirkonkylällä sitten pari isompaa kauppaa. Salmen perheen koti on ihan hiekkarannan lähelle rakennettu ja siellä saa kylän lapset käydä uimassa ,kun kysyy luvan. Nyt hirsisauna on juuri valmistunut. Sielläkin lapset saa käydä , kun kysyy luvan. Yleensä kerran viikossa kesällä. Tämän saunan tilalla oli ennen vanha sauna, joka purettiin pois ja tehtiin uusi. Kylän vanhuksille on rakennettu pieni vanhainkoti/vanhusten palvelutalo. Vanhainkodissa on 6 paikkaa vanhuksille ja palvelutalon puolella käy tällähetkellä noin 15 vanhusta, joista osa nuorempia pyörätuoli asiakkaita. Salmen perheen mummu ja äiti ovat luvanneet että keskiviikkona sellaiset vanhukset jotka ovat niin hyväkuntoisia, että pärjäävät yksin saunassa, saavat käydä rantasaunassa niin talvella kuin kesälläkin. Myös pieni sisustus kauppa on suunnitteilla kylälle, ei kirkonkylälle. Salmen perheen mummo myy kasvihuoneestaan kukkia, hän ei jaksa enää kurkkuja, tomaatteja jne...
Tässä vielä hyvin näkyy äidin rakkaat astiat.
Tästä näkee hyvin kun tarkasti katsoo, miten isä on tehnyt vanhasta ovesta pöydän laittamalla sen päälle lasin. Myös isä käy koululla miehille pidettävässä puutyöryhmässä.


Tässä vielä viimeinen kuva keittiöstä.

Seuraava postaus on tämän perheen makuuhuoneesta/äidin työhuoneesta. Ja sitten vielä tämän perheen vauvan huone. 
Ja sitten vaihdetaankin taas perhettä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti